نانوتجارت پایگاه اطلاعات شرکت ها، فروشگاه ها و قطعات صنعتی
پیشگام فیلتر
دفعات بازدید : 71172
Select Language
ENGLISH | | PERSIAN
دفعات بازدید 71172

فیلتر

فیلتر بالدوین
فیلتر بالدوین
فیلتر ADF
فیلتر ADF
فیلتر ADF
فیلتر ADF
فیلتر ADF
فیلتر ADF
فیلتر ADF
فیلتر ADF
فیلتر ماشین آلات راهسازی
فیلتر ماشین آلات راهسازی
فیلتر ماشین آلات راهسازی
فیلتر ماشین آلات راهسازی
فیلتر ماشین آلات راهسازی
فیلتر ماشین آلات راهسازی
فیلتر فیلیتگارد
فیلتر فیلیتگارد
فیلتر فلیتگارد
فیلتر فلیتگارد
فیلتر ساکورا
فیلتر ساکورا
فیلتر ای دی اف
فیلتر ای دی اف
فیلتر ای دی اف
فیلتر ای دی اف
فیلتر ای دی اف
فیلتر ای دی اف
فیلتر فیلیتگارد
فیلتر فیلیتگارد
فیلتر دونالدسون
فیلتر دونالدسون
فیلتر مان
فیلتر مان

عوامل موثر بر بازدهی فیلتر



شدت جریان دبی حجمیFlow rate – شدت جریان بالا برای مکانیسم جذبی فیلتر زیانبار بوده و لذا موجب کاهش بازدهی فیلتر می گردد. این مسئله در فیلترهای چین خورده و در میکرونهای بالاتر اتفاق می افتد. بنابراین کاهش شدت جریان، باعث افزایش خواص جذبی فیلتر و تشکیل کیک فیلتر خواهد شد. شدت جریان اپتیمم پیشنهادی معمولا 0.5 -0.75 gpm برای هر ft² معادل تقریبا 20 تا 30 لیتر بر دقیقه به ازای هر متر مربع از سطح مدیای چین خورده می باشد.
شرایط جریان Flow condition – فیلتر المنتها برای کار در شرایط و جریان پایا طراحی و ساخته می شوند. جریانهای پالسی و نوسانات جریام می تواند باعث به هم خوردن کیک فیلتر و عبور ذرات با ضربه مکانیکی گردد. همچنین این جریانات نوسانی می تواند به ساختار مدیا آسیب وارد کند.
سطح مدیا Area – افزایش سطح فیلتر باعث کاهش فلاکس جریان شدت جریان در واحد سطح و افت فشار فیلتر خواهد شد. بنابر این با افزایش سطح چین خورده فیلتر، بازدهی فیلتر افزایش می یابد.
اختلاف فشار Differential pressure- با افزایش تجمع ذرات و گرفتگی سطح فیلتر مدیا، اختلاف فشار دو سمت فیلتر افزایش می سابد. بنابراین با افزایش اختلاف فشار، بازدهی فیلتر کاهش می یابد. اجتلاف فشار تعویض که از سوی سازنده اعلام می گردد، معمولا اختلاف فشاری است که بازدهی پس از آنبه شدت کاهش می یابد.
ویسکوزیته سیال Fluid viscosity افزایش ویسکوزیته باعث افزایش کششهای هیدرودینامیک سیال و افزایش افت فشار فیلتر خواهد شد. افزایش ویسکوزینه باعث کاهش خاصیت جذبی مدیا و کاهش بازدهی فیلتر می گردد.
آلودگی Contaminant- مقدار آلودگی اولیه و سایز ذزات آلاینده، بر اساس ضریب بتا نشاندهنده آلودگی عبوری از فیلتر می باشد. پر واضح است که افزایش مقدار ذرات، باعث کاهش بازدهی فیلتر خواهد بود.
سازگاری با سیال Compatibility – سیالات ناسازگار با فیلتر باعث تخریب سلختار مدیا، آسیب به آببندیها و سایر اجزای فیلتر شده و به شدت بازدهی فیلتر را کاهش می دهند. بنابراین کلیه اجزای فیلتر می بایست سازگار با سیال انتخاب شود.

عوامل موثر بر بازدهی فیلتر

هواکش فیلتر

بخش هواكش ها

هواكش چیست ؟ و چند نوع است؟

عامل اصلی تصفیه کننده هوا را فیلتر و مجموعه فیلتر با محفظه آن و ضمائم دیگر را اصطلاحاً هواكش می نامیم . با توجه به مشخصات فنی موتور ها، هواكش های مختلف برای تصفیه هوای مورد نیاز آنها ساخته می شوند. شرایط مختلف اقلیمی نیز بایستی در ساخت هواكش ها در نظر گرفته شود. انواع مختلف هواكش های مرطوب، روغنی، خشک و سیکلون به عنوان پیش تصفیه و هواكش های ترکیبی برای موتور های مختلف و شرایط متفاوت ساخته می شوند.

آیا گرد و غبار و آلودگی هوا به قدری مهم است که بایستی هواكش های مختلف ساخته شود؟

بله- هوا را از نظر آلودگی می توان به محیط کم گرد و غبار ، محیط با گرد و غبار متوسط و محیط با گرد و غبار زیاد تقسیم نمود.

کدام هواكش ها برای هر یک از شرایط محیطی فوق پیشنهاد می شوند؟

نمی توان تقسیم بندی دقیقی در این مورد انجام داد ولی برای شرایط مختلف ، هواكش های زیر را توصیه می کند

محیط های کم گرد و غبار- هواكش های مرطوب

محیط های پر گرد و غبار- هواكش های ترکیبی

- هواكش های روغنی با سیکلون

- هواكش های پیکو سیکلون

هواكش های مرطوب

به چه فیلتری هواكش مرطوب می گویند؟

در این نوع هواكش، عامل تصفیه کننده هوا المنت تصفیه و محفظه ای که فیلتر در آن قرار دارد آغشته به روغن است. روغن این هواكش ها می تواند ثابت یا قابل تعویض باشد. در انواعی که روغن در آن عوض می شود، فیلتر را شستشو می دهند. این نوع فیلتر ها بیشتر در جهان سوم و یا در مواقعی که فیلتر قابل تعویض به راحتی در دسترس نباشد، مورد استفاده قرار می گیرند و امروزه تقریباً منسوخ شده است.

عامل تصفیه کننده هوا در هواكش های مرطوب از چه موادی است؟

عامل تصفیه در هواكش های مرطوب دارای تنوع بسیاری است. به نسبت شرایط فنی مورد انتظار، فیلتر می تواند از الیاف گیاهی، مواد اسفنجی- توری های بافته شده فلزی و یا از نسوج مواد بافته نشده باشد.

چه موقعی می بایستی فیلتر هواكش مرطوب عوض شود؟

زمانی که سطح بیرونی خارجی فیلتر گرد و غبار قابل رویت جمع شده باشد.

فیلتر هواكش مرطوب را چگونه تمیز می کنند؟ در انواع قابل شستشو بایستی قسمت داخلی یا تمام فیلتر را با گازوئیل شست. نكته قابل توجه آنکه فیلتر های ساخته شده از الیاف گیاهی نبایستی با محلول های قلیایی گرم، بخار یا بنزین شسته شوند.
فیلتر هواكش مرطوب پس از شسته شدن چگونه برا ی مصرف مجدد آماده می شوند؟

ابتدا بایستی فیلتر را تكان دادن یا به وسیله هوای فشرده خشک كرد و توجه داشته باشید که فشار هوای مورد نیاز برای خشک كردن فیلتر نبایستی از 5 اتمسفر بیشتر باشد، سپس بایستی سطوح خارجی فیلتر را بطور یکنواخت به روغن آغشته نمود یا آنکه فیلتر را در روغن غوطه ور كرده و سپس قطرات اضافی روغن را با تكان دادن فیلتر گرفت.

چگونه می توان تشخیص داد که فیلتر كثیف باعث کم قدرت شدن موتور می شود؟

با برداشتن موقت فیلتر هوا، قدرت موتور یا دور آن بیشتر می شود. در این صورت فیلتر كثیف شده بایستی تمیز شسته و یا عوض شود. این آزمایش را برای فیلتر های هوای کاغذی نیز می توان انجام داد.

فیلتر هواكش خشک کاغذی چگونه کار می کند؟

المنت تصفیه کننده عبارت است از کاغذی که از الیاف مخصوص تهیه شده و به صورت پلیسه فرم های ژئومتریک متفاوتدر هواكش های پیکو مصرف می شوند. هوای مكیده شده از اطراف فیلتر داخلی که اغلب با مانتوی محافظ مشبك فلزی محافظت می شود، عبور می نماید. ذرات گرد و غبار در سطح خارجی فیلتر و در بین پیلسه ها جمع می شود و هوای تصفیه شده از داخل لوله مركزی هواكش به کاربراتور در موتور های دیزل مستقیماً به موتور هدایت می شود.

چه موقعی باید فیلتر هوا را تعویض كرد؟

می توان طبق توصیه سازنده موتور پس از طی مسافت معینی، اقدام به تعویض فیلتر نمود. در غیر این صورت، چنانچه قدرت موتور كاهش یافت یا میزان مصرف سوخت گازوئیل، بنزین افزایش یافت بایستی فیلتر را عوض نمود. در وسائط نقلیه سنگین جاده ای، معمولاً علائم هشدار دهنده ای مثل نوار رنگی، زنگ خطر، عقربه و غیره برای آگاه ساختن راننده از كثیف شدن فیلتر هوا، پیش بینی شده است.

آیا می توان فیلتر هوا را تمیز نمود؟ در صورت امكان به چه طریق؟

در اتومبیل های سواری با وجود اینکه مطمئن ترین، ساده ترین و بدون خطر ترین راه، تعویض فیلتر هوا می باشد، چنانچه در شرایطی دسترسی به فیلتر وجود نداشت باشد، می توان فیلتر هوا را به سه طریق تمیز نمود

- با زدن ضربه به سر فیلتر توسط دست یا تایر اتومبیل

- با دمیدن هوای فشرده با حداكثر5 اتمسفر فشار از داخل به خارج

- شستشوی فیلتر با آب نیم گرم و مقداری مواد شوینده بدون كف 20 گرم ماده شوینده در 10 لیتر آب

فیلتر هوا را پس از شستشو بایستی خشک كرده و با تاباندن نور لامپ از سالم بودن کاغذ فیلتر اطمینان كامل حاصل نمود. در صورت مشاهده نمودن كوچكترین سوراخ یا پارگی در فیلتر از مصرف آن جداً بایستی خودداری كرد.

در موقع تمیز ردن فیلتر چرا بایستی از هر گونه صدمه به فیلتر حتی در قسمت آب بندی آن جلوگیری نمود؟

همانطور که اطلاع دارید در ایران بغیر از اتوبوس های مرسدس بنز 302 و اتومبیل های سواری رنو 5 در اكثر موتور ها هوای مورد نیاز موتور به وسیله مكش از خارج فیلتر بطرف داخل جریان می یابد. بنابر این در اثر صدمه دیدن کاغذ فیلتر یا دو سر فیلتر یا فرسودگی واشر لاستیکی آب بندی، هوای آلوده وارد موتور شده و موجب كاهش عمر مفید موتور می گردد. به همین دلیل فیلتر هوای نو را بایستی در کارتن نگهداری نمود و نباید در آن را معرض گرد و خاك یا در جعبه ابزار و نزدیک قطعات سنگین قرار داد.

چرا بایستی از واشر های آب بندی فیلتر مراقبت نمود؟

همانطور که می دانید فرسایش لاستیک اتومبیل ها تنها در اثر اصطكاك با جاده نیست بلکه حرارت ایجاد شده از این اصطكاك در فرسوده ساختن لاستیک تاثیر فراوانی دارد. واشر های لاستیکی فیلتر ها نیز به مرور زمان با گرم سرد شدن مكرر، به حالت پوكی در می آیند. ضمن اینکه امكان عبور هوای آلوده به داخل موتور وجود دارد، در اثر جریان هوا ممكن است قطعاتی از لاستی واشر نیز نده شده و به داخل موتور كشیده شود که موجب خسارت فراوان موتور خواهد شد.

چه نكات دیگری را بایستی در مراقبت از فیلتر ها در نظر داشت؟

تمام قسمت هایی که هوا را به داخل موتور هدایت می کنند، بایستی آب بندی مطلق باشند. بست های لوله خرطومی و شیلنگ ها بایستی محکم شوند و قسمت های لاستیکی صدمه دیده را باید عوض كرد.

چرا هواكش های تریلی دارای لوله بلندی است که هوا را از بالای سقف اتاق راننده می مكد؟

گرد و غبار موجود در محیط اطراف یک وسیله نقلیه سنگین در حال کار را می توان به سه درجه طبقه بندی نمود

1- كف جاده و گوشه های وسیله نقلیه محیط با گرد و غبار زیاد نزدیک تایر

2- حد فاصل كف جاده تا سقف محیط با گرد و غبار متوسط اطاق راننده

3- بالاتر از ارتفاع 2 متری محیط با گرد و غبار کم سطح زمین

لوله بلند هواش تریلی ها نیز به همین منظور طراحی شده اند، تا هوای مورد نیاز موتور را بتوانند از محیطی با آلودگی کمتر دریافت کنند.



به کمك فیلتر ها تا به چه درجه ای از تصفیه هوا می توان دست یافت؟

دانش پیشروان صنعت فیلتر در جهان و ایران،امروزه به حدی رسیده است که تصفیه هوا به کمك فیلتر های گوناگون ساخت آنها قریب به صد در صد امكان پذیر می باشد.

هواکش فیلتر

بخش فیلتر های روغنی


محل قرار گرفتن فیلتر روغن در موتور كجاست؟

فیلتر روغن در مدار جریان اصلی و یا مدار جریان فرعی روغن قرار می گیرد .

در صورت مسدود شدن فیلتر در جریان اصلی چه پیش می اید؟

برای اینکه جریان روغنی حتی با مسدود شدن منافذ فیلتر کم یا قطع نشود، سوپاپ اطمینان در فیلتر یا پایه در نظر گرفته می شود. به محض بروز اختلاف فشار در جریان ورود و خروج از فیلتر، این سوپاپ باز شده و تصفیه روغن به صورت جریان فرعی انجام می گیرد و عمل تصفیه به تدریج تقلیل می یابد.

منظور از مواد افزودنی روغن چیست؟

مواد افزودنی موادی هستند که برای به وجد آوردن یا افزایش خواص مورد نظر درروغن های معدنی به آن می افزایند. این مواد وظایف گوناگونی دارند. از جمله با افزودن ماده خاصی به روغن، مواد آلوده کننده به جای ته نشین شدن به صورت ذرات ریز شناور در روغن باقی می مانند.



آیا مواد افزودنی هنگام تصفیه شدن روغن به وسیله فیلتر های جدا شده و از کیفیت روغن كاسته می شود؟

خیر- یک فیلتر خوب که طبق اصول صحیح و از مواد اصلی ساخته شده باشد، مانع عبور مواد افزودنی نخواهد بود. فیلتر البرز با داشتن خصوصیات برجسته، بازدهی بیشتری نسبت به سایر فیلتر ها دارد.

آیا فیلتر می تواند اسید اكسالیک، فراورده های اكسیداسیون و بخار آب حاصل از گرمای موتور را تصفیه کند؟

مواد فوق در اثر کار كردن موتور های احتراقی تولید می شوند و به جز اسید اكسالیک که به کمك مواد افزودنی روغن خنثی می شود، سایر مواد حاصل از احتراق به وسیله روغن تصفیه می شوند.

آیا فیلتر قابلیت مصرف روغن را افزایش می دهد؟

بله- تا جائیکه قادر به جدا ساختن ذرات آلوده کننده روغن باشد. تحقیقات علمی نشان داده اند که مصرف فیلتر مناسب، تا میزان قابل ملاحظه ای از آلودگی روغن می كاهد و در نتیجه قابلیت مصرف روغن را افزایش می دهد.

چرا بایستی روغن را عوض كرد؟

همه روغن ها حتی بهترین آنها، در اثر بهره برداری به مرور زمان خواص و مشخصات خود را از دست می دهند. برای مثال استارت زدن موتور در سرما، موجب رقیق شدن روغن توسط مواد سوختی می شود. غلیظ شدن روغن به دلیل وجود دوده های ظریف رسوبی و بالاخره اسیدی شدن روغن، همه از عواملی هستند که ضرورت تعویض روغن را به وجود می آورند.

چگونه فیلتر روغن باعث افزایش طول عمر موتور و مطمئن کار كردن آن می شود؟

در موتور های با ارزش امروز، جلوگیری از فرسایش طبیعی موتور که در اثر حركت یاتاقان ها پیش می اید، از مهمترین وظایف روغن موتور است. یک فیلتر خوب و شناخته شده با قدرت تصفیه مطلوب مانع از بین رفتن خواص مورد نظر روغن می شود در نتیجه با به تاخیر افتادن فرسایش، عمر مفید موتور نیز افزایش می یابد. بنابر این باید توجه داشت که انتخاب فیلتر های معمولی و بدون نام یا فیلتر هایی با نام نشان ولی فاقد خصوصیات فنی و تكنیکی صحیح و پیشرفته، سبب فرسایش زود رس و از کار افتادگی موتور می گردد. هرگز فقط به نام و شكل زیبای فیلترها اطمینان نكنید.

فیلترهای میكروتاپ

در ارتباط با تصفیه ظریف روغن، معمولاً لغت میكرو تاپMICRO TOP به کار برده می شود. مفهوم آن چیست؟

كلمه میكرو MICRO پیشوندی است به معنای بسیار ریز و ذره بینی و كلمه میکرون به معنای یک هزارم میلی متر است. انتخای كلمه میكرو تاپ برای فیلتر های روغن گویای ظرافت و دقت آنها در تصفیه ذرات بسیار ریز است.

آیا برای تصفیه سوخت ها نیز فیلتر میكرو تاپ ساخته می شود؟

بله- عملاً این نوع فیلترهای داخلی برای روغن ها، مواد آلی سوختی و هوا به کار برده می شوند. امروزه در کارخانه های پیشرفته موتور و اتومبیل سازی انواع فیلترهای میكرو تاپ بطور سری ساخته می شوند.

چگونه بایستی از فیلترهای میكرو تاپ مراقبت نمود؟

فیلتر مصرف شده میكروتاپ را بایستی فقط با فیلتر نو عوض نموده و فیلتر كثیف را به طریقه صحیح معدوم نمود. زمان تعویض فیلتر را بایستی با توجه به تو صیه های سازنده موتور در نظر گرفت و در موقع تعویض فیلتر نیز پایه فیلتر بایستی تمیز شود.

برای افزایش عمر مفید فیلتر های میكرو تاپ یا افزایش فاصله زمانی تعویض آنها چه پیشنهاد می شود؟

سازندگان هر موتور یا خودرو، طریقه نگهداری و تعویض فیلترها را نیز همراه سایر اطلاعات ضروری در دفتر راهنما برای مصرف کنندگان مشخص می کنند. بطور کلی فیلتر های میكرو تاپ در شرایط مختلف برای 5000 تا10000 كیلومتر، یا 200 الی 300 ساعت کار كرد موتور خودرو طراحی و ساخته می شوند. به هرحال، عمر مفید این گونه فیلترها بستگی كامل به میزان و شدت بهره برداری از خودرو و محیط کار آن دارد. به مصرف کنندگان فیلترهای البرز توصیه می كنیم چنانچه از روغن موتوری استفاده می کنند که هر 5000 كیلومتر نیاز به تعویض دارد، روغن و فیلتر را هم زمان تعویض نمایند. چنانچه فقط اقدام به تعویض روغن شود، مقداری از روغن آلوده ای که در فیلتر باقی مانده است، موجب كثیف و آلوده شدن روغن جدید خواهد شد و عملاً کارآیی مناسبی را به شما ارائه نمی دهد.

اگر به موقع اقدام به تعویض فیلتر كثیف نشود، چه پیش می اید؟

با انجام عمل تصفیه به مرور منافذ صافی های فیلتر بسته شده و تصفیه کند تر انجام می گردد. زمانی که جریان عبور روغن تصفیه شده به اندازه كافی نباشد، سوپاپ اطمینان فیلتر البرز باز شده و کمبود روغن مورد نیاز محل های روغن کاری، به صورت تصفیه نشده تامین می شود. همانطور که قبلاً به تفضیل گفته شد، ذرات جامد و آلوده کننده موجود در روغن تصفیه نشده موجب فرسایش بیشتر قسمت های مختلف موتور و كاهش عمر موتور خواهد شد.

آیا کیفیت و مرغوبیت فیلترها از ظاهر آنها مشخص است؟برای اطلاع از مرغوبیت فیلترها آیا می توان فیلترهای ساخته شده توسط سازندگان مختلف را به کمك مشخصات ظاهری آنها با هم مقایسه نمود؟

خیر ،یک فیلتر از اجزا بسیاری تشكیل شده است و فقط متخصص در این صنعت با در اختیار داشتن آزمایشگاه مجهز و پس از بررسی های دقیق قادر به تعیین وتشخیص میزان مرغوبیت فیلتر می باشد . در حال حاضر با وجودیکه بیش از 100 کارگاه و کارخانه فیلتر سازی در ایران فعالیت دارند ،تنها کارخانه فیلتر البرز است که مجهز به آزمایشگاه فیلتر هوا و روغن بوده و کلیه محصولات ساخته شده آن پس از كنترل کیفیت در این آزمایشگاهها به بازار عرضه می شود.

آیا بین تولید کنندگان مختلف فیلتر تفاوتی وجود دارد ؟

همچنان که تفاوت میان كالاهای تولید شده مختلف وجود دارد ، بعنوان مثال فرق میان یک اتومبیل مرسدس بنز و یک اتومبیل رنو، بین سازندگان این كالاها و از جمله در مورد فیلتر و تولید کنندگان فیلتر نیز تفاوت وجود دارد .

انتخاب مواد اولیه صحیح ،در اختیار داشتن تجهیزات و ماشین آلات کارگاهی مناسب بکار گیری نیروی کار ماهر و بالاخره كنترل کیفیت دائمی كالاهای تولید شده از عوامل مهم و مورد نیاز برای تهیه فیلتر های خوب می باشند .

آیا کیفیت فیلتر بستگی به طول عمر آن دارد ؟

می توان گفت تا حدودی ،زیرا هر فیلتر حتی با کیفیت عالی نیز عمر مفید محدود و مشخصی دارد. تنها طولانی بودن عمر مفید فیلتر ها نمی تواند نشانه مرغوبیت آنها باشد . بطوریکه بسیاری از فیلترهائیکه ساخته می شوند بعلت عدم استفاده از تكنیک صحیح و مواد اولیه مناسب ،ظاهراً دوام زیادی از خود نشان می دهند ،در حالیکه عمل مهم تصفیه را به میزان و شدت لازم انجام نمی دهند.

هنگام تعویض فیلتر مهمترین نكته ای که باید مورد توجه قرار گیرد، چیست؟

باید همیشه فیلتر مخصوص موتور را انتخاب کرد . واشر آب بندی بایستی بدون عیب بوده و در محفظه فیلتر بطرز صحیحی قرار گیرد و واشر های معیوب بایستی فوراً عوض شوند . واشر خوب یعنی عدم کاهش روغن ، سالم ماندن موتور و به حداقل رسیدن مخارج تعمیر موتور .

آیا فیلتر های داخلی میکرو تاپ در انواع مختلف ساخته می شود ؟

بله- فیلترهای داخلی میكروتاپ، در انواع کاغذی، مجموعه الیاف و یا به صورت فیلتر تعویضی پیچی عرضه می شوند.

فیلترهای پیچی

منظور از فیلتر پیچی چیست؟

فیلتر پیچی یا تعویضی فیلتری است که با پیچاندن آن در محل فیلتر روی موتور به راحتی نصب می شود و مراقب از نیز بسیار ساده است.

منظور از ساده بودن این نوع فیلتر ها چیست؟

در این نوع فیلترها، صافی داخلی و محفظه خارجی به صورت واحد یکپارچه ساخته می شود. پس از استفاده از فیلتر، فیلتر نو جایگزین فیلتر مصرف شده می شود. عمل تعویض بسیار ساده بوده و با باز كردن پایه فیلتر و بستن فیلتر نو خاتمه می یابد. فقط در انتخاب فیلتر بایستی به توصیه سازندگان موتور توجه نمود.

آیا در موقع تعویض این نوع فیلترها مشکلی پیش نمی اید؟

نه- فقط امكان دارد فیلتر پس از مدت طولانی کاركردن، در محل خود محکم شده و به راحتی باز نشود، که دراین صورت بایستی از آچار مخصوص برای این منظور استفاده نمود.

آیا در هنگام تعویض فیلتر به نكات دیگری هم بایستی توجه نمود؟

بله- شستن و تمیز كردن پایه فیلتر و بازدید واشر آب بندی، و در موقع نصب، فیلتر را بایستی با دست کمی پیچاند تا واشر به دقت روی پایه قرار گیرد، بعد فیلتر را نیم دور دیگر چرخاند تا محکم شود. پس از روشن كردن موتور می توان از آب بندی بودن واشر فیلتر مطمئن شد و پس از خاموش كردن موتور، بایستی روغن موتور اندازه گیری شده و در صورت کم بودن به مقدار مورد نیاز روغن به موتور اضافه نمود.

بخش فیلتر های روغنی

بخش فیلتر های مواد سوختنی آلی گازوئیل، بنزین، مازوت


از چه فیلتر هایی برای تصفیه سوخت های آلی باید استفاده نمود؟

اغلب از فیلتر های ظریف میكرو تاپ یا انواع فیلتر های نمدی یا لوله ای برای تصفیه گازوئیل استفاده می شود.

منظور از فیلترهای نمدی صفحه ای یا نمدی لوله ای چیست؟

در این نوع فیلتر ها، عامل تصفیه کننده به صورت چند صفحه نمدی روی هم قرار گرفته است یا به شكل لوله ای از نمد است که وظیفه تصفیه گازوئیل را به عهده دارند. آلودگی های موجود در سوخت ضمن عبور از فیلتر در سطح خارجی نمد باقی می ماند و گازوئیل تصفیه شده به پمپ انژكتور هدایت می شود.

سوخت های آلی در موقع پر كردن باك، معمولاً از توری های ظریفی عبور داده می شوند. آیا با وجود چنین تورهایی نیاز به فیلتر هم هست؟

در موتور ها ی بنزینی بخصوص موتور های دیزل تمیزی مواد سوختنی از اهمیت ویژه برخوردار است، زیرا کمترین آلودگی سبب اختلال در عمل سوخت پاشی خواهد شد. بنابر این در موتور های وسائط نقلیه از فیلترهای ظریف میكرو تاپ استفاده می شود و در بیشتر کامیون های دیزل و موتور های دیزل از یک فیلتر کاغذی میكروتاپ و یک فیلتر نمدی به صورت ترکیبی استفاده می کنند.

با پیشرفت صنعت در جهان امروز بخصوص صنعت خودرو، چرا بایستی از فیلتر مراقبت نمود؟

بسیاری از دارندگان وسائط نقلیه مایلند وسیله نقلیه آنها همیشه حاضر و آماده به کار باشد، بدون توجه به سرما، گرما، باران، برف، خوبی و بدی جاده و گرد و غبار موجود در هوا. آنها با اعتماد به تکنولوژی جدید، هر گونه مراقبت و نگهدار ی از وسیله نقلیه خود را غیر ضروری می دانند. باید گفت این اعتماد و ایمان تا اندازه ای قابل قبول است ولی با وجود پیشرفت های بسیار هنوز مسئالی لاینحل باقی مانده است. باید گفت هیچ وسیله نقلیه ای و هیچ موتوری بدون سوخت، روغن و هوا نمی تواند کار کند و با وجودی که تدابیر لازم در تولید، انبار كردن، بسته بندی و حمل و نقل این مواد اتخاذ می شود معذ الك چون این مواد از خارج وارد موتور می شوند، امكان وارد شدن انواع آلودگی ها نیز به موتور وجود دارد . برای حفظ و افزایش عمر مفید موتور ها،بایستی حدالامكان از ورود این آلودگی ها جلو گیری نمود. در این جا است که به نقش و اهمیت فیلتر های مختلف در تصفیه مواد و نگهداری از موتور ها پی می بریم. بنابر این باید گفت هر شخصی که با موتور یا وسیله نقلیه سرو کار دارد بایستی حدالاقل از طرز کار و نحوه مراقبت از متعلقات مهم موتور از جمله فیلتر ها نیز آگاهی های لازم را داشته باشند.

بخش فیلتر های مواد سوختنی آلی  گازوئیل، بنزین، مازوت
I N F O @ N A N O T E J A R A T . C O M | 0 9 1 2 5 0 3 0 0 7 1
نانوتجارت پایگاه اطلاعات صنعتی
کلیه حقوق متعلق به نانوتجارت است
Copyright 2024 - All rights reserved