نانوتجارت پایگاه اطلاعات شرکت ها، فروشگاه ها و قطعات صنعتی
آنتن هانی
دفعات بازدید : 106544
Select Language
ENGLISH | | PERSIAN
دفعات بازدید 106544

تاریخچه محافظ برق

تاریخچه محافظ برق محافظ های برق وظیفه حفاظت از لوازمی را بر عهده دارد که به برق شهر متصل می گردد .

نوسان برق چیست ؟

همانطور که می دانیم برق شهری دارای مشخصه استانداردی برای هر کشور می باشد که سرتاسر آن کشور ثابت میباشد ، برای مثال برق کشور عزیزمان مصارف خانگی ۲۲۰ ولت ، ۵۰ هرتز می باشد که لوازم وارداتی یا تولید شده باید این مقادیر را رعایت کنند . برق تولید شده در سدها و نیروگاه ها با ولتاژ بالا برای انتقال با کمترین اتلاف انرژی از طریق دکل های فشارقوی به شهرها انتقال یافته و در آنجا از طریق مبدلهای کاهنده کاهش یافته سپس به بخش های مختلف شهر منتقل می گردد که در انتهای این مسیر باز مبدلهای کاهنده که اغلب در کوچه و خیابان های خود دیده ایم به مقدار قابل قبول و مصرف در خانه تبدیل می شود که در این مرحله چندین مشترک به صورت موازی از یک مبدل استفاده می کنند .

ارت Earth وقتی بحث نوسان برق می شود اصطلاح ارت ساختمان نیز گفته می شود ، در مورد توزیع برق از نیروگاه تا مشترک مختصر توضیح داده شد برای مشخص شدن یک مرجع برای برق تولید شده و جذب نویزهای تولید شده توسط وسایل برقی یک اتصال به زمین در محل تولید برق انجام می شود که در سرتاسر شبکه یکسان خواهد بود .

در مدت ارسال جریان برق تا وسیله برقی داخل منزل تداخلهای زیادی بوجود می آید که باعث تغیر لحظه ای در مقادیر استاندارد برق شهری می شود که به موارد زیر می توان اشاره کرد .

- رعد و برق

- موج بادهای دارای الکتریسته ساکن

- بارش باران و خیس شدن مسیرهای سیم کشی

- استفاده از دستگاههای پر مصرف خارج از ظرفییت مشترک

- استفاده از دستگاههایی که دارای ولتاژ القایی بالاست مثل ترانهای جوشکاری

- وجود دستگاه معیوب در خانه که میزان مصرف برق ثابتی ندارند .

- استفاده از دستگاههای برقی غیر استاندارد

- استفاده از لوازم پرمصرف مثل اتو ، جاروبرقی ، سشوار و … در ساعات اوج مصرف

محافظ یخچال

با توضیحات بالا و اتفاقات احتمالی بعضی لوازم خانگی بیشتر از سایر لوازم تحت تاثیر قرار می گیرند که بطور کلی شامل دستگاههایی می شود که به طور دائم به برق متصل می باشد و در طی شبانه روز به صورت خودکار یا دستی فعال یا استندبای آماده به کار می شود عموما دستگاههایی که دکمه روشن خاموش اصلی به صورت مکانیکی دارند کمترین آسیب هارا در نوسانات می بینند .

دستگاههایی که بطوردائم به برق متصل می باشد و بیشترین تاثیر را از نوسان برق را دارد .

یخچال
یخچال جزء دستگاههای خودکار بوده و همیشه به برق متصل می باشد ، با توجه به ساختمان یخچال و برند دستگاه موتور ، بورد و دیگر قطعات داخلی به صورت خودکار در هر لحظه یا موقعییتی بدونه توجه به وضعییت برق فعال یا غیر فعال می شود به طور مثال در لحظه ای که موتور یخچال روشن می شود اگر برق خانه ضعیف یا در شرایط مناسبی نباشد سیتم استارت اولیه موتور به درستی انجام نشده و بدونه شک آسیب خواهد دید .

فریزر
فریزر هم دارای اجزای مشابه یخچال بوده و مشکلات یخچال شامل فریزر هم خواهد بود.

ساید بای ساید
ساید بای ساید در مجموع بیشتر از یخچال و فریزر تحت تاثیر نوسان برق قرار می گیرد چون موتورهای بکاررفته در آن به مراتب قوی تر و دارای استارت اولیه شدید تری است از طرف دیگر بیشتر ساید بای ساید های موجود در بازار از سیستم الکترونیکی برای کنترل دما در قسمت های مختلف استفاده می کنند که آسیب پذیری دستگاه به همین میزان افزایش می گردد .

دستگاههای صوتی و تصویری crt , lcd , led , plasma tv , vcr , vcd , dvd player , dvr , …
این گونه لوازم نیز در بیشتر منازل به طور دائم به برق متصل می باشد و فقط از طریق ریموت کنترل مربوطه خاموش یا روشن می گردد ، که خاموش شدن کامل برای آن وجود ندارد و فقط در حالت استندبای آماده به کار قرار می گیرد . البته در برخی از لوازم دکمه کاملا خاموش بر روی پنل وجود داشت که در مدلهای جدید حذف شده است و با خاموش کردن دستگاه فقط مصرف برق آن به میزان در حد صفر کاهش می یابد ولی تاثیر پذیری نوسان برق به قوت خود باقی است .

هود آشپزخانه
هود های آشپزخانه تنوع زیادی دارند که به دو صورت کلی می باشد که یک دسته به صورت الکترونیکی یا دکمه های لمسی کنترل می شود که بیشتر ین خطر خرابی بر اثر نوسان را دارد و دسته دیگر به صورت مکانیکی کنترل می شود که مسلما فقط در زمان روشن بودن تحت تاثیر نوسان قرار دارد .

موتورهای هود آشپزخانه بعلت نوع طراحی موتوری که دارند در مقابل نوسان های معمولی کمتر آسیب می بینند مگر افزایش یا کاهش بیش از حد ولتاژ به صورت بیشتر از چند لحظه .

لباسشویی ، ظرفشویی و اجاق گاز لوازمی که در شبانه روز بیشتر زمان کامل خاموش می باشند

بیشتر لوازم این گروه در زمان عدم استفاده دکمه خاموش و روشن اصلی آن بطور کامل برق اصلی را قطع می کند ، بدیهیست که دستگاه فقط در زمان روشن بودن تحت تاثیر نوسان قرار می گیرد .

توضیحات بالا برای لوازم خارجی می باشد و ممکن است با محصولات شما متفاوت باشد برای کسب اطلاعات دقیقتر با شرکت تولید کننده یا وارد کننده محصول خود مکاتبه کنید .

بیشترین خرابی ها بر اساس تجربه با افت یا افزایش شدید در کسری از ثانیه شروع می شود و ادامه پیدا می کند اینجاست که نقش محافظ های یخچال وارد عمل می شوند و برق اصلی را قطع کرده و با تاخیری تا چند دقیقه مجددا برق را وصل می کنند به نظر می رسد در این مدت احتمالا مشکل برق حل شده است و از طرف دیگر موتورهای یخچال اگر در زمان کار کردن به یک باره برقشان قطع گردد برای راه اندازی مجدد باید چند دقیقه صبر کرد سیستم ایجاد سرما در سیستم های برودتی براساس فشار گاز و تبدیل گاز به مایع و بالعکس صورت می گیرد چون در صورت خاموش شدن ، فشار موجود بر روی موتور اجازه راه اندازی مجدد را نخواهد داد و موتور به اصطلاح اورلود خواهد شد .

محافظ یخچال با توجه به توضیحات بالا فقط نقش تاخیر انداز را داشته ودر صورت قطع یا افت و افزایش شدید برق برای چند لحظه این تاخیر را ایجاد می کند و بیشترین کارایی آن در یخچال و فریزر خواهد بود

مقالات
لینک های خبری
نمایندگی ها
لینک های خارجی
I N F O @ N A N O T E J A R A T . C O M | 0 9 1 2 5 0 3 0 0 7 1
نانوتجارت پایگاه اطلاعات صنعتی
کلیه حقوق متعلق به نانوتجارت است
Copyright 2024 - All rights reserved